Fostul premier britanic David Cameron urmeaza sa demisioneze din Parlament, ceea ce va conduce la organizarea de alegeri anticipate pentru mandatul din Witney, in Oxfordshire, relateaza BBC News.

Cameron a demisionat din functia de premier in urma referendumului din iunie prin care britanicii au decis ca Regatul Unit sa iasa din Uniunea Europeana (UE) si a fost inlocuit de Theresa May.

El a anuntat initial ca isi va duce la capat mandatul de parlamentar, pana la urmatoarele alegeri generale.

Cameron, in varsta de 49 de ani, reprezinta Witney din 2001. El a devenit lider in Partidul Conservator in 2005, iar incepand din 2010 a detinut, timp de sase, ani functia de premier.

A fost o "mare onoare" sa reprezinte Witney, a declarat Cameron, in circumscriptia sa.

Insa a apreciat ca ii va fi dificil sa ramana un membru al Parlamentului fara functie in Guvern fara sa devina totodata "o distragere mare si o mare diversiune" de la activitatea noului Guvern.

El a negat ca acest anunt are legatura cu reforma profunda a invatamantului promisa de Guvernul May, o politica pe care el a respins-o pe cand era premier.

Cameron a precizat ca momentul in care face acest anunt - dupa o perioada de reflectie, in vara - este doar o coincidenta, relateaza News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.