Aproximativ 500 de turisti romani care au cumparat pachete prin touroperatorul Christian Tour sunt in vacanta in prezent in insula greceasca Thassos, afectata de incendii, insa niciunul nu a solicitat sa se intoarca in tara, a declarat luni, pentru News.ro, Marius Pandel, directorul general al celei mai mari agentii de turism din Romania, dupa cifra de afaceri.

“Din informatiile primite de la ghizii si partenerii locali din insula Thassos, dar si de la turistii aflati in aceste zile in concediu pe aceasta insula, situatia incendiilor izbucnite in anumite zone de pe insula, nu afecteaza desfasurarea activitatilor turistice”, a afirmat Pandel, pentru News.ro.

Seful Christian Tour pa mentionat ca astfel de incendii sunt frecvente pe teritoriul Greciei, mai cu seama in lunile de vara, din cauza temperaturilor ridicate, a vantului si a lipsei precipitatilor.

„Niciun turist din cei care isi desfasoara sejurul, in prezent, pe insula Thassos, nu a solicitat intreruperea sejurului si returnarea sa in tara”, a mai spus Pandel.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, pe insula Thassos a fost instituita stare de urgenta in urma incendiilor.

De asemenea, oficialii au decis evacuarea localitatilor Aliki, Prinos Kazaviti, Rachoni, Agios Panteleimonas si manastirilor Arhanghelul Mihail si Sfantul Pantelimon.

Focul a izbucnit sambata, in zona a patru localitati diferite - Rachoni, Limenaria, Prinos, Aliki - ca urmare a unor trasnete, si apoi s-a extins in zonele sudice ale insulei, din cauza vantului care bate cu intensitate, in directia nord-sud, potrivit News.ro.

Presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Alin Burcea, a declarat, sambata, pentru News.ro ca pe insula Thassos se aflau in vacanta, in weekend, cateva sute de turisti romani, poate chiar o mie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.