Coreea de Nord a sfidat sambata Statele Unite, avertizand ca nu va ceda in fata “santajului” american, a doua zi dupa cel de-al cincilea test nuclear, condamnat de intreaga comunitate nucleara, relateaza AFP.

“Epoca in care Statele Unite putea sa comita un santaj nuclear unilateral la adresa Republicii Populare Democrate Coreea a trecut”, a scris ziarul oficial al partidului aflat la putere la Phenian, Rodong Sinmun.

“Statele Unite sunt exasperate de masurile militare puternice luate treptat de Republica Populara Democrata Coreea”, adauga publicatia.

Consiliul de Securitate al ONU a condamnat vineri, in termen duri, testul nuclear nord-coreean si a anuntat ca va incepe imediat lucrul la o rezolutie in acest dosar.

Statele Unite, Marea Britanie si Franta au cerut vineri Consiliului de Securitate sa impuna noi sanctiuni vizand Coreea de Nord.

Pe de alta parte, Rusia a cerut comunitatii internationale sa gaseasca metode noi de a raspunde testelor nucleare, pentru a dezamorsa tensiunile.

Coreea de Nord a desfasurat vineri un al cincilea si cel mai puternic test nuclear de pana acum. Mai mult, regimul de la Phenian sustine ca detine in prezent tehnologica necesara pentru a instala un focos nuclear pe o racheta balistica, informeaza News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.