Autoritatile spaniole au anuntat ca cel putin patru persoane si-au pierdut pana in acest moment viata, dupa ce un tren de pasageri al unei companii feroviare portugheze a deraiat vineri dimineata la intrarea in gara Pontevedra, o localitate situata in provincia spaniola nord-vestica Galicia. Trenul a sarit de pe sine cu doar 200 de metri inainte de oprirea in gara, transmite El Pais.

Un numar neprecizat de persoane au fost ranite, iar potrivit unor surse pana la 50 de pasageri au suferit rani diverse in accident. Cel putin unul dintre raniti este internat in stare critica, iar serviciile de urgenta muncesc in continuare pentru a scoate toate victimele din vagoanele distruse.

Trenul circula pe ruta Vigo-Oporto si a deraiat in jurul orei locale 9.25 (10.25 ora Romaniei), dupa doar 20 de minute de la plecarea din localiateta Vigo.

In trenul implicat in accident erau 63 de pasageri, precum si un conductor si un controlor de bilete, ultimii doi fiind cetateni portughezi.

Pontevedra


Datele initiale sugereaza ca trenul s-a izbit de capatul unui pod dupa o curba stransa a cailor ferate si s-a oprit doar dupa ce a lovit un turn de metal. Primul vagon al trenului s-a rasturnat, in vreme ce celalalte doua au fost putin afectate.

Se pare ca trenul apartinea companiei portugheze Comboios Portugal, care opereaza trenuir internationale zilnice intre Vigo si Porto.

Cei mai multi pasageri ai trenului au iesit pe propriile picioare dupa accident si au mers pe caile ferate pana la cea mai apropiata gara, situata la doar 200 de metri distanta, informeaza News.ro.

O parte dintre pasageri sustin ca trenul avea o viteza destul de mare, atunci cand a pus frana brusc.

Primarul Pontevedra, Eva Garcia, a explicat ca trenul s-a izbit de un pod intr-o zona cu vizibilitate buna. Trei persoane au fost declarate moarte la locul accidentului, printre ele se numara conductorul portughez. In vreme ce o a patra persoana a decedat dupa ce a fost transportata la spital.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.