Wolfgang Sobotka, ministrul de Interne al Austriei, a amenintat miercuri ca va intenta proces Ungariei, in cazul in care statul ungar va refuza sa preia imigrantii care au traversat frontiera comuna inspre teritoriul austriac, informeaza site-ul agentiei Reuters, citat de Agerpres.

Cu putin timp inaintea alegerilor prezidentiale din Austria, tensiunile politice au escaladat din cauza problemei imigrantilor.

Guvernul austriac intampina o provocare din partea Partidului Libertatii (FPO), de extrema dreapta, care a acuzat in mod repetat Ungaria de faptul ca a permis imigrantilor sa patrunda pe teritoriul Austriei, in pofida regulamentelor UE ca solicitantii de azil sa stationeze in spatiul primei tari europene a Blocului comunitar in care au intrat.

Ungaria se pregateste la randul de un referendum in privinta acceptarii sau respingerii sistemului cotelor de solicitanti de azil propus de UE. Potrivit acesteia, majoritatea refugiatilor patrund pe teritoriul ungar din alte state EU, in mod special Italia si Grecia.

"Statele sau grupurile de state care incalca in mod repetat legea trebuie sa se astepte la consecinte legale", a declarat ministrul de Interne austriac, Wolfang Sobotka/

"In acest caz, Republica (Austria) trebuie sa intenteze proces. Republica trebuie sa se convinga ca Uniunea Europeana actioneaza conform legii, punct", a adaugat acesta, fara a specifica ce fel de proces juridic are in vedere.

Budapesta a construit un gard de-a lungul frontierei sale cu Serbia, stat ce nu este membru UE, pentru a opri fluxul miilor de imigranti, multi dintre acestia fugind din calea violentei din Orientul Mijlociu si Africa de Nord. Atat Ungaria, cat si Austria au afirmat ca situatia se afla in mare parte sub control, mai relateaza HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.