Gruparea terorista Stat Islamic planuia un masacru mai mare decat cel comis la Paris, in noiembrie anul trecut, cand 130 de oameni au fost ucisi.

Informatia a fost obtinuta de postul de televiziune CNN, care sustine ca jihadistii intentionau sa loveasca in mai multe tari europene, simultan sau imediat, dupa atacurile din capitala Frantei. Iar pericolul nu a trecut, pentru ca organizatia terorista ar pregati noi atentate pe continent, potrivit Digi24.

Jurnalistii de la CNN au obtinut 90.000 de pagini de documente si fotografii cu detalii despre planurile gruparii teroriste Stat Islamic de a ataca tinte din strainatate. Acestea au fost obtinute de la anchetatori din mai multe tari europene si de la surse din interiorul investigatiei de la Paris. "Modul de operare a ISIS este mult mai sofisticat si se bazeaza pe un sistem logistic foarte bine pus la punct", sustine un analist CNN pe probleme de terorism.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.