Pierderea popularitatii chiar in statul de unde a plecat ar fi putut reprezenta pentru Angela Merkel sfarsitul carierei de politician. Bloomberg noteaza insa ca este din ce in ce mai probabil sa candideze pentru al patrulea mandat, citeaza Mediafax.

Partidul din opozitie AfD, Alternativa pentru Germania, a capitalizat pe nemultumirea publica legata de politica refugiatilor si a reusit sa castige alegerile in fata partidului lui Merkel pentru prima oara, ridicand semne de intrebare legate de capacitatea ei de a castiga inca o serie de alegeri, arata HotNews.

Dupa ce rezultatul este o infrangere de necontestat, dupa e a facut o campanie puternica in regiune, Merkel a folosit o serie de interviuri din media germana inainte de vot pentru a semnala ca ea isi sustien in continuare politica imigrationista. Rezultatul alegerilor, desi fiind umilitor pentru cancelarul german, este imporbabil sa o faca pe Merke sa cedeze, potrivit lui Holger Schmieding, economist sef la Berenberg Bank.

"Nu are rival, nu are alternativa", a spus Schmieding pentru Bloomberg. "Nu au ce sa faca decat sa astepte sa isi termine mandatele legale", a adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.