Parchetul din Paris a solicitat ca fostul presedinte francez Nicolas Sarkozy si cei 13 co-inculpati din dosarul ce vizeaza posibila finantare ilegala a campaniei pierdute pentru realegearea sa in 2012 sa apara in fata tribunalului.

"Parchetul cere judecarea tuturor inculpatilor" a precizat sursa. Ramane la latitudinea judecatorilor sa se pronunte asupra acestei solicitari.

Un proces ar putea complica campania lui Sarkozy pentru castigarea presidentiei franceze in alegerile din 2017.

Fostul presedintele francez Nicolas Sarkozy, liderul partidului Republicanii (centru-dreapta), a fost pus sub acuzare in februarie pentru actiuni ilegale de finantare a campaniei prezidentiale din anul 2012, in dosarul supranumit "Bygmalion".

Ancheta vizeaza presupuse facturi false in valoare de 18,5 milioane de euro, emise de catre societatea Bygmalion pentru a acoperi depasirea bugetului legal al campaniei lui Nicolas Sarkozy.

Plafonul legal al campaniei Uniunii pentru o Miscare Populara, fostul partid al lui Sarkozy, era stabilit la 22,5 milioane de euro, informeaza HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.