Agentia americana pentru informatii militare a postat pe Twitter un mesaj sarcastic duoa un incident protocolar care a marcat, sambata, sosirea in China a presedintelui SUA, Barack Obama, relateaza Agerpres, citand AFP. Sambata, dupa aterizarea Air Force One, Barack Obama nu a avut dreptul la covor rosu la coborarea din avion, un responsabil de la Casa Alba si un membru al serviciilor chineze de securitate avand un schimb de replici tensionat.

"Mare clasa, China, ca intotdeauna", se putea citi in acest scurt mesaj al Defense Intelligence Agency (DIA), repede suprimat, dar care nu a scapat abonatilor retelei sociale, el fiind reluat si de Wall Street Journal.

Ulterior, agentia a prezentat scuze, fara prea multe comentarii: "Mai devreme in cursul zilei, un mesaj cu privire la un articol a fost postat din greseala de pe acest cont si el nu reflecta pozitia DIA. Ne cerem scuze", se poate citi pe contul de Twitter @DefenseIntel, care numara peste 80.000 de abonati.

Mesajul initial trimitea la un articol din New York Times in care era prezentata confuzia care a domnit pe pista aeroportului din Hangzhou, unde se desfasoara summitul G20, relateaza HotNews.

Duminica, presedintele american a incercat sa minimizeze incidentul. Daca a subliniat diferentele dintre tara sa si China in domeniul libertatii presei, el a recunoscut de asemenea ca logistica uriasa a delegatiei SUA poate fi uneori surse de tensiune pentru tara gazda.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.