Statele Unite si Rusia nu au reusit luni, in marja summitului G20 din China, sa ajunga la un acord privind un armistitiu in Siria, au anuntat surse diplomatice citate de AFP si Reuters.

Un inalt oficial din Departamentul american de Stat a precizat ca persista diferendele intre cele doua tari.

Potrivit oficialului, la negocierile de luni au luat parte secretarul american de stat John Kerry si ministrul rus de Externe Serghei Lavrov.

Duminica, presedintele SUA Barack Obama a spus ca un acord intre SUA si Rusia privind un armistitiu in Siria este aproape, dar "nu am ajuns acolo inca".

"Avem divergente grave cu rusii cu privire atat la partile pe care le sustinem, cat si la procesul necesar in vederea aducerii pacii in Siria", a declarat Obama.

Rusia il sustine pe presedintele sirian Bashar al-Assad, iar Statele Unite fortele opozitiei moderate care lupta impotriva acestuia.

"Insa, daca nu obtinem angajamente din partea rusilor in vederea reducerii violentelor si a crizei umanitare, atunci este dificil sa vedem o modalitate prin care sa ajungem la faza urmatoare", a declarat seful statului american.

Razboiul civil din Siria s-a soldat cu peste 250.000 de morti si a determinat 11 milioane de oameni sa fuga din calea confruntarilor armate, ceea ce a provocat o criza a refugiatilor in Orientul Mijlociu si Europa si alimenteaza jihadismul, transmite News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.