Liderul american Barack Obama si omologul sau turc Recep Tayyip Erdogan s-au intalnit la Hangzhou, in China, in marja summitului G20, acesta fiind prima intrevedere dintre cei doi de cand a avut loc puciul esuat in Turcia, informeaza AP.

Erdogan a primit asigurari din partea presedintelui american ca Statele Unive vor veghea ca persoanele responsabile pentru tentativa de lovitura de stat esuata sa ajunga in fata justitiei. Mai mult, Obama a condamnat incercarea de rasturnare militara a regimului, scrie libertatea.ro.

Chiar daca Fethullah Gulen a negat orice implicare in organizarea puciului, liderul turc il considera vinovat, Erdogan solicitand extradarea sa.

De asemenea, au existat discutii si pe tema securizarii frontierei Turciei cu Siria, Erdogan pledand pentru o atitudine comuna a SUA si Turciei impotriva terorismului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.