Maica Tereza va fi canonizata intr-o ceremonie desfasurata la Vatican duminica, la ora locala 10.30, oficiata de Papa Francisc. In Piata Sfantul Petru sunt asteptate sute de mii de persoane, iar la Calcutta vor avea loc, de asemenea, ceremonii organizate de Missionaries of Charity, ordin romano-catolic infiintat de Maica Tereza in 1950.

Cunoscuta pentru munca in beneficiul nevoiasilor din India, unde si-a petrecut cea mai mare parte din viata, doua vindecari miraculoase, dupa moartea Maicii Tereza, in 1997, au fost atribuite demersurilor sale, scrie BBC.

Laureata a premiului Nobel pentru pace pe 1979, ea si-a dedicat intreaga viata ajutorarii saracilor, bolnavilor si orfanilor. Maica Tereza a fost beatificata in 2003, de Papa Ioan Paul al II-lea. Beatificarea, care necesita infaptuirea unui miracol, este ultima etapa inainte de sanctificare.

Totusi, exista mai multe voci care au criticat activitatea ei. Mai multe persoane au atras atentia asupra lipsei normelor de igiena in spitalele conduse de comunitatea sa de calugarite si ca Maica Tereza ar fi acceptat bani din partea dictatorilor pentru actiunile sale caritabile.

In 2002, Vaticanul a stabilit ca o femeie din India care avea o tumoare la stomac a fost vindecata miraculos, dupa ce s-a rugat la Maica Tereza, scrie News.ro.

Papa Francisc a recunoscut, in urma cu un an, un alt miracol, atribuit Maicii Tereza - vindecarea inexplicabila a unui barbat care suferea de o maladie cerebrala mortala.

De obicei, este nevoie de zeci de ani ca oamenii sa fie sanctificati, insa beatificarea acordata de Papa Ioan Paul al II-lea a grabit acest proces. Papa Francisc va incheia sactificarea Maicii Tereza cu o ceremonie, in luna noiembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.