Presedintele rus Vladimir Putin si omologul sau turc Recep Tayyip Erdogan au discutat despre restabilirea completa a relatiilor diplomatice, intr-o intalnire bilaterala, in marja summitului G20 de la Guangzhou, in China, relateaza Radio Free Europe-Radio Liberty.

Relatiile dintre cele doua tari au fost puternic afectate dupa ce aviatia turca a doborat, in noiembrie, un bombardier rus la frontiera turco-siriana.

"Sunt inca multe de facut in vederea restabilirii complete a cooperarii in toate domeniile", a declarat Putin la finalul intalnirii cu Erdogan.

"Putem merge inainte pe calea cooperarii" dupa ce situatia din Turcia "se normalizeaza in intregime", a adaugat el.

Cele doua tari si-au reluat relatiile dupa ce Erdogan i-a trimis o scrisoare liderului de la Kremlin, in iunie, in care a transmis condoleante familiei pilotului bombardierului doborat, scrie News.ro.

Erdogan a declarat la randul sau ca va adopta "anumite masuri" in vederea aprofundarii relatiilor bilaterale, in proiectul lor comun TurkStream care vizeaza sa creasca exportul de gaze naturale rusesti catre Europa de Sud via Turcia.

Dupa ce turcii au doborat bombardierul rus, Moscova a impus restrictii turistilor rusi care viziteaza aceasta tara si sanctiuni economice Ankarei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.