Magistratii federali din Sacramento l-au gasit vinovat pe actionarul Polaris Constanta, Dumitru Martin, pentru mituirea unui ofiter al fortelor armate americane in incercarea de a obtine un contract in valoare de 10,35 milioane de dolari la baza Kogalniceanu.

Actionarul constantean a fost arestat la finele anului trecut, intr-o operatiune a agentilor FBI de pe aeroportul international din San Francisco, transmite publicatia locala The Sacramento Bee.

Anchetatorii americani au sustinut ca, in mai 2015, Dumitru Martin s-a intalnit la Budapesta cu un agent FBI sub acoperire, caruia i-a propus o "garantie" pentru obtinerea unui contract in valoare de peste 10 milioane de dolari, care presupunea furnizarea de containere de transport si depozitare pentru fortele militare americane stationate la baza Kogalniceanu.

Dumitru Martin, in varsta de 55 de ani, a promis livrarea unei transe initiale de 100.000 de dolari, care urma sa fie mascata sub forma unui comision pentru consultanta. Ulterior, acesta urma sa transfere un milion de dolari in conturile ofiterului US Air Force.

In urma cu un an, actionarul roman a platit 100.000 de dolari intr-un cont creat special de catre agentii FBI in numele ofiterului fortelor aeriene, scrie Ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.