Mai multe cutremure de intensitate variabila au lovit cu incepere de miercuri regiunea Kumamoto din sud-vestul Japoniei, deja afectata in primavara, potrivit informatiilor oferite de Agentia nationala de meteorologie, citata de AFP.

Autoritatile si mass-media au anuntat ca nu s-au inregistrat pagube importante si nu exista riscul de tsunami.

Noua seisme au fost inregistrate in aceasta regiune a insulei Kyushu de miercuri la orele 10.03 (01.03 GMT) pana joi la orele 06.33 (miercuri, 21.33 GMT), potrivit Agerpres.

Cel mai puternic s-a produs miercuri la primele ore ale serii, cu o magnitudine de 4,9 potrivit Agentiei nationale de meteorologie, dar, fiind la o adancime de numai 10 kilometri, a fost resimtit puternic la suprafata.

Zona in care s-au produs aceste miscari telurice a fost zguduita in aprilie de seisme puternice care s-au soldat cu aproape 50 de morti si alte zeci de decese din cauza deteriorarii conditiilor de trai ale persoanelor evacuate.

Doua importante cutremure si peste 1.500 de replici au fost inregistrate atunci pe o perioada de mai multe saptamani, obligand zeci de mii de persoane sa isi paraseasca temporar domiciliul.

Aceste sesime au fost provocate de falii active cunoscute in regiune, potrivit specialistilor, relateaza Hotnews.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.