Medicins Sans Frontieres (MSF) au anuntat luni dimineata ca cel putin 45 de persoane si-au pierdut viata in urma unui atac sinucigas, care a vizat o cladire a militiei locale din orasul portuar Aden. Yemen este zguduit de mai bine de doi ani de un conflict violent intre fortele presedintelui Abd Rabbuh Mansur Hadi si rebelii siiti huti, transmite Reuters.

De asemenea, alte 60 de persoane au fost ranite si transportate la un spital al organizatiei nonguvernamentale din Aden.

Din martie 2015, o coalitie condusa de Arabia Saudita si formata in general din monarhiile din Golful Persic au lansat numeroase raiduri aeriene vizand hutii, la cererea presedintelui Hadi, scrie News.ro.

Raidurile aeriene ale sauditilor sunt atat de violente, incat reprezentantii MSG au anuntat in luna august retragerea personalului medical din sase spitale din nordul teritoriului yemenit. Mai mult, un raid aerian a lovit un spital sprijinit de organizatie, lasand in urma 19 morti si 24 de raniti.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a actualizat bilantul victimelor razboiului yemenit, pentru perioada 19 martie 2015-15 iulie 2016, care a ajuns la 6.571 de morti si 32.856 de raniti, inclusiv numerosi civili. Aproximativ 80% din populatie are nevoie de o asistenta umanitara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.