Statele Unite nu vor avea "nicio scuza" daca nu il extradeaza pe clericul musulman Fethullah Gulen, atrage atentia presedintele Recep Tayyip Erdogan inaintea intalnirii pe care o va avea cu vicepresedintele american, Joseph Biden. Recep Erdogan, care se va intalni miercuri cu Joseph Biden la Ankara, a explicat ca Turcia va continua sa ofere Statelor Unite documentatia necesara pentru extradarea lui Fethullah Gulen.

"Le vom spune ca liderul organizatiei teroriste guleniste se afla in Statele Unite. Daca cineva cere extradarea unui infractor dintr-o tara, nu exista nicio scuza sa refuzi", a subliniat Erdogan conform presei turce. Turcia a solicitat oficial Statelor Unite extradarea clericului musulman Fethullah Gulen, dar nu pentru acuzatii referitoare la implicarea in tentativa de lovitura de stat, a anuntat marti seara Departamentul de Stat american.

"Putem confirma ca Turcia a solicitat extradarea lui Fethullah Gulen", a declarat Mark Toner, purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat.

Toner a explicat ca solicitarea oficiala de extradare nu contine acuzatii privind implicarea lui Gulen in tentativa de lovitura de stat militara produsa in Turcia pe 15 iulie. Toner a precizat ca Gulen este acuzat de autoritatile turce de alte infractiuni.

Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a cerut in mai multe randuri Statelor Unite, inclusiv saptamana trecuta, sa aprobe extradarea clericului musulman Fethullah Gulen, acuzat de organizarea complotului militar esuat. In cadrul unei intalniri cu reprezentanti ai societatii civile islamice, Erdogan a amintit ca Turcia si Statele Unite sunt parteneri strategici. "Washingtonul nu ar trebui sa ingreuneze lucrurile pentru partenerul sau strategic. Cand Statele Unite au cerut extradarea de catre Turcia a unui terorist, noi nu am solicitat probe. Trebuie sa il judecam", declara presedintele Turciei joia trecuta, informeaza HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.