Bilantul deceselor provocate de seismul din Italia a ajuns la 247, a anuntat joi dimineata Protectia Civila, precizand ca este vorba de un numar provizoriu, relateaza Associated Press.

Printre victime se numara foarte multi copii, iar sute de persoane au fost ranite. Peste 2.500 de oameni au ramas fara adapost, in conditiile in care localitatile Amatrice, Accumoli si Pescara del Tronto au fost rase, practic, de pe fata Pamantului.

Ei au fost nevoiti sa isi petreaca noaptea in corturi, in timp ce temperatura in zona a scazut la 11 – 12 grade Celsius.

Circa 4.000 de membri ai echipelor de salvare si voluntari au cautat supravietuitori pe tot parcursul noptii, in timp ce replicile seismice au continuat. In total, s-au inregistrat peste 300 in decurs de 24 de ore, provocand noi si noi valuri de panica in randul oamenilor.

Intre timp, Ministerul roman de Externe Ministerul a anuntat joi decesul unui al doilea cetatean roman in urma cutremurului.

De asemenea, MAE a mentionat ca au mai fost identificate alte doua persoane de cetatenie romana printre raniti, care se afla internate pentru ingrijiri medicale, astfel ca numarul romanilor raniti in urma seismului din Italia a ajuns la patru.

Alti opt romani sunt dati in continuare disparuti, relateaza News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.