Asociatiile reprezentative ale musulmanilor din Franta, ingrijorate de "turnura luata de dezbaterea publica" in ceea ce priveste interdictia burkini in mai multe orase de litoral, a cerut sa fie primita de "urgenta" de ministrul de Interne, scrie AFP.

"In fata temerii in crestere privind stigmatizarea musulmanilor din Franta", Consiliul francez al cultul musulman (CFCM) a solicitat o "audiere de urgenta" cu ministrul de Interne Bernard Cazeneuve, a anuntat presedintele sau, Anouar Kbibech, intr-un comunicat.

Ministrul a acceptat sa primeasca reprezentantii cultului musulman in jurul orei 14,00 GMT.

Circa 20 de localitati franceze, in special de pe celebra Cote d'Azur (sud-est), au decis sa interzica femeilor sa mearga la plaja cu o tinuta ostentativ apartinand unei religii sau care nu respecta laicitatea.

Aceste decizii "anti-burkini" au starnit o polemica aprinsa in tara si in afara ei.

Consiliul de Stat, cea mai inalta instanta administrativa franceza, va analiza joi legalitatea acestor decizii, informeaza HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.