Cel putin 73 de persoane au murit in urma seismului de miercuri dimineata, din Italia, relateaza postul de televiziune RAI News, precizand ca nu exista un bilant oficial. Potrivit postului de televiziune, cele mai multe decese, cel putin 35 , s-au inregistrat la Amatrice, iar alte 11 la Accumoli.

[Update]

Bilantul victimelor a crescut la 73 de morti, cel putin 100 de persoane sunt ranite, iar alte 150 disparute, anunta AFP, citat de digi24.ro.


Seismul a zguduit localitati situate in zona montana Gran Sasso, iar terenul ingreuneaza considerabil munca salvatorilor, care incearca sa scoata cat mai multe persoane de sub daramaturi.

La ora 13.00 erau raportate 38 de victime

Autoritatile italiene anuntau, in jurul orei 13, ora Romaniei, ca 38 de persoane si-au pierdut viata, in vreme ce 150 sunt cautate in continuare de catre salvatori, in urma cutremurului de 6,2 grade pe scara Richter produs miercuri dimineata in centrul Italiei, in special Amatrice, Accumoli, Arquata del Tronto si Posta, transmite Reuters.

Cutremurul initial s-a produs la ora locala 3.36 (4.46 ora Romaniei), o adancime de doar patru kilometri. US Geological Survey a anuntat ca epicentrul a fost inregistrat in apropierea localitatii italiene Norcia, situata in regiunea Umbria la doi kilometri de Accumoli si zece kilometri de Arquata del Tronto si de Amatrice, relateaza News.ro.

Intre timp, trei replici puternice au zguduit regiunea, dintre care si un seism cu magnitudinea de 6 grade pe scara Richter. Primele doua replici au fost inregistrate la ora locala 4.32 si, respectiv 4.33. Cele doua epicentre au fost situate la Castelsantangelo sul Nera si la Arquata del Tronto.

Cele mai lovite sunt localitatile italiene Accumoli, Amatrice, Posta si Arquata del Tronto.

Inclusiv cladirea primariei din localitatea Amatrice a fost devastata de seism, iar autoritatile au inceput operatiunile de salvare a persoanelor blocate sub daramaturi.


”Jumatate din oras a disparut. Sunt oameni sub daramaturi... A fost o alunecare de teren si un pod s-a prabusit”, a sustinut Sergio Pirozzi.

Mai mult, structura de rezistenta a singurului spital din localitatea Amatrice a fost puternic afectata de seism, iar pacientii sunt transferati spre alte centre medicale din regiune.

Citeste si:
Românii din Italia vor să fie recunoscuți oficial drept minoritate...
Românii din Italia vor să fie...

Agentia pentru Protectie Civila a anuntat ca seismul a fost grav si exista relatari cu privire la daunele provocate.


”Cutremurul a fost atat de puternic, incat patul parea ca mergea de unul singur prin dormitor”, a declarat Lina Mercantini din Umbria.

Anterior, un cutremur puternic cu magnitudinea de 6,3 grade a zguduit localitatea L'Aquila, situata la doar 50 de kilometri de Amatrice, la 6 aprilie 2009. Seismul a lasat in urma 302 morti si peste 1.500 de raniti, fiind unul dintre cele mai puternice din istoria recenta a regiunii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.