In pofida sanctiunilor ONU din pricina unor serii de lansari ale rachetelor, Coreea de Nord, in incercarea de a-si imbunatati capacitatea tehnologica, a lansat, miercuri dimineata, o racheta de pe un submarin care a zburat pe o raza de aproximativ 500 de kilometri spre Japonia, transmite Reuters.

Racheta balistica a fost lansata la ora locala 05.30 (00.30 ora Romaniei) din apropiere de orasul de coasta Sinpo, unde se afla o baza submarina, au declarat oficiali sud-coreeni ai Statului Major si Ministerului Apararii pentru Reuters.

Protectilul a ajuns, pentru prima data, in zona de aparare si identificare aeriana a Japoniei, a declarat Yoshihide Suga, seful cabinetului premierului japonez. Aceasta zona ajuta la mentinerea securitatii aeriene, scrie realitatea.net.

De asemenea, un oficial al armatei sud-coreene a declarat pentru Reuters: "Tehnologia nord-coreeana de tip SLBM (care presupune lansarea de rachete balistice de pe submarine) pare sa fi progresat".

Lansarea rachetei a avut loc in acelasi timp cu exercitiile militare anuale, efectuate in comun de Coreea de Sud si SUA, incepand de luni, noteaza digi24.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.