Liderul Germaniei, impreuna cu presedintele Frantei si premierul italian cauta o noua cale pentru Europa, cancelarul german sustinand ca UE trebuie sa demonstreze ca poate prospera si fara Marea Britanie, relateaza Bloomberg.

"Respectam decizia Marii Britanii, dar in mod natural vrem sa fim clari ca celelalte 27 de state membre lucreaza pentru o Europa prospera si sigura”, a subliniat Angela Merkel, care era alaturi de presedintele francez Francois Hollande si de premierul italian Matteo Renzi, la bordul unui portavion italian. "Avem nevoie de rezultate", a adaugat cancelarul.

"Pactul de stabilitate are o flexibilitate care trebuie sa se aplice intr-un mod inteligent", a mai spus liderul german.

"Multi credeau ca Europa a fost terminate dupa Brexit, dar nu este cazul. Noi credem ca Europa poate fi o solutie la problema, in timp ce populistii cred ca Europa este cauza tuturor problemelor", a adaugat si Matteo Renzi in cadrul unei conferinte de presa.

In timp ce Merkel a reinnoit accentul Germaniei pentru a face economiile europene mai competitive, Renzi si Hollande au pledat pentru cheltuielile cu privire la stimularea locurilor de munca. De asemenea, Hollande, acre se confrunta cu o serie de atacuri teroriste in Franta, a afirmat ca Europa trebuie, de asemenea, sa se concentreze asupra securitatii, inclusiv cooperarea de informatii si schimbul de date.

"Ne dorim ca acolo sa fie si mai multa coordonare, chiar daca s-au facut pasi importanti, in lupta impotriva terorismului", a spus Hollande.

Liderii celor mai mari trei economii din zona euro s-au intalnit pe portavionul Giuseppe Garibaldi luni, pentru a discuta viitorul blocului comunitar, scrie Gandul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.