Petarde au provocat panica si busculada de duminica din Juan-les-Pins, unde persoane fugeau de un presupus atac armat ranind zeci de oameni, potrivit presei franceze, scrie Reuters.

La doar o luna dupa atacul cu un camion de la Nisa, soldat cu 85 de morti, atat localnici cat si turisti au crezut, la Juan-les-Pins, ca zgomotele puternice pe care le auzeau erau focuri de arma, iar in imbulzeala creata 41 de persoane au fost ranite in timp ce incercau sa se indeparteze de locul respectiv, informeaza News.ro.

In fotografii si inregistrari video postate online apar mese rasturnate pe terasele unor cafenele pline de oameni care-si petreceau seara in aceasta statiune de lux.

Potrivit ziarului Le Parisien, petardele au fost aruncate dintr-o masina care a trecut prin zona.

In inregistrari video ale unor martori oculari apar oameni care se precipita si tipa, iar in fotografii apar raniti pe targi si ambulante, cu girofarurile pornite, la fata locului.

Brigada de pompieri din departamentul Alpes Maritimes, in regiunea Provence-Alpes-Côte d'Azur, a anuntat pe pagina de Facebook ca 21 de persoane au primit ingrijiri la spital si au fost externate, iar alte 20 de persoane urmeaza sa fie externate in curand.

Francezii sunt foarte tensionati, in contextul unor masuri de securitate consolidate si dupa ce mai multe evenimente au fost anualte in urma unei serii de atacuri ce au avut loc in ultimii doi ani.

Guvernul mentine starea de urgenta implementata dupa ce 130 de persoane au fost ucise in noiembrie, in atacuri islamiste la Paris.

La sfarsitul lui iulie, atacatori inarmati cu cutite au intrerupt un serviciu religios, in nordul Frantei, si au taiat gatul unui preot, intr-un atac revendicat de gruparea Statul Islamic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.