Vicepresedintele Statelor Unite, Joseph Biden, urmeaza sa efectueze o vizita oficiala in Turcia , a anuntat sambata premierul turc, Binali Yildirim, citat de presa turca, informeaza Mediafax.

Binali Yildirim a declarat ca atitudinea Administratiei Barack Obama fata de solicitarea de extradare a clericului turc Fethullah Gulen, acuzat de Ankara de implicare in tentativa de lovitura de stat, s-a imbunatatit.

"Elementul esential pentru ameliorarea relatiilor noastre cu Statele Unite este extradarea lui Fethullah Gulen. Nu exista marja de negociere", a declarat Binali Yildirim pentru CNN Turk.

Administratia Recep Tayyip Erdogan sustine ca Fethullah Gulen a coordonat tentativa de lovitura de stat militara care a avut loc in Turcia pe 15 iulie. Clericul musulman care locuieste in Statele Unite respinge acuzatiile. Subiectul extradarii lui Fethullah Gulen din Statele Unite a tensionat relatiile dintre Ankara si Washington, relateaza HotNews.

Potrivit CNN Turk, Parchetul din Istanbul a trimis o scrisoare autoritatilor americane prin care se cere arestarea lui Fethullah Gulen.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.