Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat, referindu-se la decizia prin care difuzarea unui discurs al sau a fost interzisa in Germania, ca nu are "niciun respect" pentru justitia germana, criticand UE pentru ca nu denunta mentinerea pedepsei capitale in SUA si in alte tari, scrie Mediafax.

Intrebat intr-un interviu acordat postului german RTL despre posibilitatea reintroducerii pedepsei cu moartea in Turcia dupa tentativa de lovitura de stat, Erdogan a raspuns: "Este normal ca o astfel de hotarare sa fie luata de Parlamentul turc; daca Parlamentul va lua o astfel de hotarare, eu o voi promulga, deoarece pentru mine este dureros ca am pierdut 240 de cetateni".

Erdogan a denuntat atitudinea Uniunii Europene, care a avertizat ca, in cazul in care Turcia va reintroduce pedeapsa cu moartea, negocierile pentru integrarea europeana vor fi oprite. "Europa de ce nu vede si situatiile din Statele Unite, Japonia, India sau China? De ce Europa se concentreaza sa fie preocupata atat de mult doar de situatia din Turcia?", a spus Erdogan, conform publicatiei Die Welt.

Presedintele Turciei nu a trecut cu vederea nici decizia justitiei germane prin care s-a interzis difuzarea unui discurs al sau la un miting al simpatizantilor desfasurat la Koln dupa tentativa de lovitura de stat, prezinta Hotnews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.