Lingand un pic de miere din palma, una dintre cele mai cunoscute activiste din India si-a incheiat greva foamei dupa 16 ani si a anuntat ca va candida la alegerile din statul sau, Manipur.

Irom Chanu Sharmila a refuzat sa manance in tot acest timp in semn de protest fata de o lege din 1958 care ii excepteaza pe militari de la judecata pentru fapte comise in zonele de conflict din India, arata New York Times.

Ea a fost ani de zile in custodia autoritatilor, internata intr-un spital, unde a fost hranita fortat printr-un tub bagat in nas, insa a refuzat sa manance singura.

Marti, dupa ce si-a incheiat greva foamei, a iesit din spital si a sustinut o conferinta de presa, la Imphal, capitala statului sau.

Femeia, in varsta de 44 de ani, si-a anuntat candidatura la functia de prim-ministru al statului Manipur, macinat de conflicte armate si coruptie, precizeaza Ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.