Presedintele Rusiei, Vladimir Putin s-a intalnit cu liderul turc Recep Tayyip Erdogan, pentru prima data de la doborarea unui avion de lupta rusesc de catre Turcia.

Intr-un incident in noiembrie, Turcia a doborat un avion rus de razboi care plecase intr-o misiune in spatiul aerian sirian, despre care a afirmat ca i-a incalcat spatiul aerian, provocand o ruptura diplomatica in cadrul careia Moscova a impus Ankarei sanctiuni economice.

Potrivit presei ruse, intrevederea celor doi a inceput cu o strangere de mana si o poza pentru presa, scrie antena3.ro.

"O noua pagina va fi deschisa in relatiile ruso-turce. Aceasta noua pagina va include o cooperare militara, economica si culturala", a afirmat presedintele turc inainte de vizita.

"Aceasta vizita, care are loc in pofida situatiei politice interne foarte complicate din Turcia, arata ca noi toti dorim restabilirea dialogului si a relatiilor, in interesul poporului rus si al celui turc", a adaugat la randul sau si liderul rus.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.