Bilantul atentatului de la Quetta, din nord-vestul Pakistanului, unde un grup de avocati care se stransesera sa planga un coleg ucis mai devreme, a crescut la 75 de morti, a declarat secretarul Sanatatii din provincia Baluchistan, Mohammed Omar, citat de Al Jazeera.

El a avertizat ca bilantul ar putea creste in continuare, in conditiile in care peste 50 de persoane au fost ranite in atac, unele grav. "Explozia a avut loc dupa ce mai multi avocati si jurnalisti s-au strans la spital, dupa moartea presedintelui Baroului din Balucistan, intr-un atac armat separat, (luni – n.r.) dimineata”, a spus secretarul de Interne din Balucistan, Sarfraz Bugti, potrivit NEWS.ro.

Bilal Anwar Kasi a fost impuscat de persoane neidentificate si a murit din cauza ranilor. El se indrepta spre serviciu, cand a fost atacat.

Deocamdata nimeni nu a revendicat atacurile. Balucistanul, care se afla la granita cu Iranul si Afganistanul, este bogat in petrol si gaze, dar este macinat de violente intre musulmanii sunniti, cei siiti, si rebeli.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.