Printul William recurge la o tehnica de educatie pe care ar trebui sa o aplice toti parintii: cand ii explica ceva fiului sau de trei ani, George, sau cand il asculta se lasa pe vine sau pune un genunchi pe pamant si il priveste in ochi, relateaza 7sur7.be.

El a fost chiar admonestat de regina Elisabeta a II-a cand s-a asezat in aceasta pozitie langa George cand toata familia se adunase in balconul de la Buckingham Palace, in 11 iunie.

Potrivit expertilor, aceasta tehnica numita a "ascultarii active" este formidabila. Conform revistei People, copiii inteleg ca tot ce spun conteaza pentru parintii lor. Tehnica are un dublu avantaj: favorizeaza respectul de sine si ii incurajeaza pe cei mici sa vorbeasca mai mult.

Pentru a asculta efectiv copilul, se recomanda ca interlocutorul sa inceteze sa mai faca altceva, sa se aseze la inaltimea lui si sa ii acorde toata atentia cand vorbeste, incheie 7sur7.be citat de Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.