Rusia a dezmintit vineri dimineata ca un diplomat rus ar fi implicat in uciderea in legitima aparare a unui atacator brazilian, care a incercat sa-l talhareasca in apropierea statului olimpic din Rio de Janeiro. Incidentul a avut loc joi dupa-amiaza pe Avenida das Americans, iar presa a relatat initial ca barbatul ar fi viceconsulul de la Consulatul Rusiei din Rio de Janeiro, transmite The Guardian.

Totusi, rusii au confirmat ulterior ca niciun angajat al consulatului nu a fost implicat in incidentul armat.

”Ambasada Rusiei din Brazilia informeaza ca niciun reprezentant al Consulatului General Rus din Rio de Janeiro nu a fost implicat in tentativa de talharie, care s-a finalizat prin moartea suspectului, din Barra da Tijuca. Angajatii misiunii diplomatice ruse sunt cetateni rusi cu nume ruse, ceea ce nu este cazul in acest incident”, se arata intr-un comunicat al consulatului.

De asemenea, consulul general rus Vladimir Tokmakov a declarat ca niciun angajat nu a fost implicat in incidentul armat.

Desi, diplomatii rusi au mentionat nu pot sa elimine posibilitatea ca persoana care l-a ucis pe talhar in legitima aparare sa se fi prezentat drept un angajat al consulatului rus.

Ulterior, autoritatile braziliene au raportat ca barbatul era un cetatean brazilian, care avea asupra sa acte de identitate false si se prezenta drept diplomat rus, scrie News.ro.

Acesta era in masina cu fiica si sotia lui, atunci cand doi barbati s-au apropiat de autovehicul cu motocicletele.

Unul dintre suspecti a spart fereastra din partea soferului si a incercat sa-l talhareasca sub amenintarea armei. Insa, brazilianul a apucat arma atacatorului si l-a impuscat mortal. Ulterior, cel de-al doilea motociclist a fugit de la locul atacului.

Cadavrul talharului a stat pe trotuar timp de cinci ore, in timp ce politistii au inceput ancheta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.