Premierul Marii Britanii, Theresa May, vrea sa limiteze numarul studentilor straini care vin la universitatile din UK, asa ca pregateste un plan de masuri care ar inaspri conditiile de acceptare in cadrul facultatilor din Regat.

Momentan, tinerii romani care vor sa studieze acolo nu sunt afectati, insa lucrurile s-ar putea schimba dupa Brexit.

"Masurile guvernului britanic sunt la stadiul de propunere, fiind pe agenda prim-ministrului inca de pe timpul cand era ministru de Interne. Cu toate acestea, nu este nimic oficial. Exista diverse teorii cu privire la eventualele efecte, dar niciuna dintre acestea nu este sigura pana cand o astfel de masura nu intra in vigoare. Totodata, este important de mentionat faptul ca astfel de masuri nu pot afecta, deocamdata, studentii veniti din Uniunea Europeana.

Studentii UE nu au nevoie de viza de studiu in Marea Britanie si nici nu vor avea nevoie pana in momentul iesirii Regatului Unit din Uniunea Europeana. Eventualele reprecusiuni ale inaspririi conditiilor de acordare a vizei de studiu vor avea impact doar asupra studentilor non-UE, numarul acestora fiind foarte probabil sa scada", au explicat pentru Ziare.com reprezentantii diviziei din UK a Ligii Studentilor Romani din Strainatate (LSRS).

Tinerii din afara UE care vor sa studieze in Marea Britanie platesc deja taxe de scolarizare mult mai mari comparativ cu cei din blocul comunitar, iar multe universitati britanice se bazeaza pe aceste fonduri, relateaza Ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.