Presedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, le-a cerut judecatorilor italieni - intr-un interviu acordat marti dimineata televiziunii italiene - sa se ocupe mai degraba de mafie decat de fiul sau, asigurand ca o ancheta judiciara in curs pentru spalare de bani risca sa compromita relatiile intre cele doua tari, relateaza AFP, citata de Agerpres.

Premierul italian, Matteo Renzi, i-a replicat printr-un mesaj lapidar pe Twitter, postat in cursul dupa-amiezii: 'In aceasta tara, judecatorii se conformeaza legii si Constitutiei italiene, nu presedintelui turc. Aceasta se numeste "stat de drept''.

Bilal Erdogan, fiul mai mare al presedintelui islamo-conservator, este obiectul unei anchete deschise in februarie de parchetul din Bolonia, ca urmare a unei reclamatii depuse de un antreprenor turc. Acest antreprenor, un opozant aflat in exil, asigura ca Bilal a fugit in Italia 'cu o mare suma de bani' si o echipa de bodyguarzi inarmati care au utilizat pasapoarte diplomatice.

Bilal, care se dusese la Bolonia pentru a termina un doctorat, este unul dintre principalii suspecti intr-un mare scandal de coruptie declansat in decembrie 2013, pentru care toate anchetele au fost clasate, transmite HotNews.

'Fiul meu ar trebui sa se intoarca la Bolonia pentru a-si termina doctoratul', dar risca sa fie arestat, a mai declarat Erdogan televiziunii italiene. In acest oras, ei ma numesc dictator si manifesteaza pentru PKK. De ce nu intervine nimeni ? Acesta este statul de drept ? Dosarul lui ar putea compromite relatiile noastre cu Italia', a adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.