Potrivit Parchetului din provincia Limbourg o ancheta a fost deschisa in Belgia dupa ce un preot catolic din orasul Lanaken a fost ranit cu un cutit de catre unbarbat care s-a prezentat drept solicitant de azil in Olanda, informeaza Le Figaro.

Preotul a fost ranit la maini si a fost transferat la spital, dar viata sa nu este in pericol, se arata intr-un comunicat.

Potrivit declaratiilor procurorilor, agresorul care a pretins ca este solicitand de azil, s-a prezentat la domiciliul preotului Jos Vanderlee, in varsta de 65 de ani, in jurul orei locale 14.40 (12.40 GMT), cerandu-i voie acestuia sa faca un dus. Dupa dus, barbatul i-a cerut preotului bani. Intrucat acesta a refuzat, individul l-a atact cu un cutit, ranindu-l la maini, dupa care a fugit, scrie hotnews.ro.

Din primele date ale anchetei a reiesit ca atacatorul nu locuieste la centrul local unde sunt adapostiti solicitantii de azil, noteaza Gandul.

Agresiunea nu are legatura cu gruparea terorista Stat Islamic si cu atacurile care au avut loc in ultimele zile in Europa, arata parchetul din Limbourg.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.