Guvernul norvegian intentioneaza sa ofere un cadou substantial Finlandei, anul viitor, cand aceasta va sarbatori 100 de ani de independenta. E vorba de varful unui munte.

Varful masivului Halti, inalt de 1.365 de metri, se afla pe partea norvegiana a granitei, iar Norvegia se gandeste sa-l cedeze Finlandei, mutandu-si granita cu circa 40 de metri, relateaza The Independent.

Daca acest lucru se va intampla, varful va deveni cel mai inalt din Finlanda. Pentru Norvegia, pierderea acestui varf muntos nu e mare lucru, tara avand aproape 300 de varfuri de peste 2.000 de metri.

Premierul norvegian, care a facut anuntul la televiziunea nationala, recunoaste insa ca exista cateva "provocari de natura juridica", care sunt analizate in prezent.

Ideea unui astfel de cadou se bucura de sprijinul multora in Norvegia, mai multi primari din zona scriind guvernului de la Oslo si aratandu-se entuziasmati de un astfel de gest, transmite Ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.