Peste 1.500 de generali, amirali, ofiteri si subofiteri au fost exclusi din armata turca, decizia fiind publicata miercuri seara in Monitorul Oficial, iar in aceeasi zi Ministerul Sanatatii a anuntat ca 5581 de angajati din domeniul medical au fost demisi, ca urmare a tentativei de lovitura de stat din 15 iulie.

Au fost exclusi din armata si nu vor mai putea reveni in fortele armate, nu pot deveni functionari si nici nu vor putea infiinta sau lucra intr-o firma privata de paza 117 generali, 32 de amirali, 1099 de ofiteri si 436 subofiteri. Cadrele care au fost excluse din fortele aeriene si-au pierdut si licentele de pilot.

De asemenea, potrivit cotidianului Milliyet, Ministerul Sanatatii a anuntat demiterea a 5581 de angajati din domeniul medical, printre care se numara si 115 manageri si 1504 medici.

Peste 15.000 de persoane,inclusiv 10.000 de soldati, au fost arestate de autoritati dupa tentativa esuata de lovitura de stat din 15 iulie, care a dus la lansarea unei campanii guvernamentale pentru eliminarea opozantilor presedintelui Recep Tayyip Erdogan din randul militarilor, politistilor, academicienilor, profesorilor, magistratilor, fuctionarilor publici si jurnalistilor, informeaza NEWS.ro.

Intre timp, 8.113 dintre cei arestati au fost pusi deja sub acuzare si asteapta sa fie adusi in fata instantei.

In noaptea de 15-16 iulie, o factiune din armata turca a incercat sa rastoarne regimul presedintelui Recep Tayyip Erdogan, iar militarii au sustinut ca vor sa protejeze statul turc de influentele islamice pe care inceraca sa le introduca liderul de stat. Lovitura de stat a esuat dupa cateva ore, atunci cand sute de mii de sustinatori ai presedintelui au iesit in strada.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.