Obiectivul Statului Islamic este de a "crea un razboi al religiilor", denunta premierul francez Manuel Valls, dupa ce preotul Jacques Hamel a fost asasinat marti, in bisarica sa din Saint-Etienne-du-Rouvray (Seine-Maritime), de catre doi barbati care au actionat in numele organizatiei teroriste.

"Ei ataca un simbol, un preot, o persoana in varsta. Vor sa atace o parte a identitatii tarii noastre. Insa intreaga Republica este atinsa", a declarat premierul care a fost invitat marti seara la postul TF1.

Trebuie sa facem bloc in fata celor care vor sa ne divizeze. Obiectivul (lor) este de a crea un razboi al religiilor, insa puterea noastra sta in diversitatea noastra"", a subliniat Valls.

La fel ca presedintele François Hollande, premierul Manuel Valls a avertizat ca "acest razboi va fi lung si dificil".

In opinia premierului, "unitatea noastra va fi forta noastra si multumita acestui lucru vom castiga".

Insa Valls i-a indemnat pe francezi sa isi schimbe comportamentul.

"Francezii trebuie sa inteleaga ca ne aflam in razboi. Nu va putea avea loc mereu fiecare manifestatie. Raportul securitatii s-a schimbat. Este necesar sa ne schimbam comportamentele", a spus el, potrivit NEWS.ro.

La fel ca seful statului, seful Guvernului a respins, de asemenea, orice noua modificare a Constitutiei.

"Avem in prezent instrumentele" cu care sa luptam impotriva terorismului, a subliniat Valls.

"Noi nu vom inventa o noua lege odata cu fiecare atentat. Ceea ce conteaza este totodata perseverenta. Vrem, bineinteles, sa eradicam Daech (acronimul arab al Statului Islamic) in Siria si in Irak, dar purtam, de asemenea, un razboi inauntrul (tarii). Acest razboi intern va lua timp", a apreciat seful Executivului francez.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.