Deputatii italieni au inceput luni examinarea unui proiect de lege privind legalizarea productiei proprii si a consumului de canabis in scop recreativ.

"Simplul fapt ca legea care prevede legalizarea drogurilor usoare a fost introdusa pe ordinea de zi deschide o dezbatere care altfel nu ar fi avut loc in tara noastra", a salutat Roberto Giachetti, vicepresedinte al Camerei Deputatilor din partea partidului Democrat.

"Nu vom permite cetatenilor sa se drogheze pentru a uita realitatea saraciei si a somajului", este de parere Massimiliano Fedriga, lider al gruparii Liga Nordului, aliata cu Frontul National din Franta.

Textul inaintat deputatilor propune mentinerea interdictiei vanzarii intre persoane, dar va permite cresterea a maxim cinci plante la domiciliu si detinerea de maxim 15 grame. Va fi interzis si consumul de canabis in spatii publice sau la locul de munca, relateaza HotNews.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.