Zeci de mii de oameni s-au adunat azi la Istanbul, pentru a-si arata sustinerea fata de democratie, in plina stare de urgenta. Manifestatia a avut loc in Piata Taksim, locul in care, acum 3 ani, au avut loc confruntari intre politie si cei care criticau regimul Erdogan

Manifestatia de astazi a avut loc la initiativa celui mai mare partid de opozitie, caruia i s-a alaturat imediat si Partidul Justitiei si Dezvoltarii, al presedintelui Recep Erdogan. Dupa lovitura de stat esuata, de acum 10 zile, zeci de mii de oameni au fost arestati, suspendati si demisi.

Peste 60.000 de soldati, politisti, judecatori, profesori, functionari au fost arestati, retinuti si suspendati din functie. In plus, autoritatile au decis ca detinutii pot fi tinuti, in arest pana la 30 de zile, fara a li se aduce vreo acuzatie oficiala, transmite Digi24.

Au fost inchise peste o mie de scoli si universitati private, peste 1.200 de fundatii si asociatii, si 35 de institutii medicale. In plus, a fost retinut si unul dintre nepotii lui Fethullah Gulen, clericul acuzat ca ar fi organizat puciul, de saptamana trecuta. Totodata, 11.000 de pasapoarte, detinute de fosti deputati, fuctionari publici, diplomati, membri ai unor organizatii internationale si sportivi au fost anulate. Autoritatile sustin ca, toate aceste masuri, sunt luate pentru ca ar exista forte, care ar putea incerca o a doua lovitura de stat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.