Autoritatile investigheaza un posibil sabotaj.

Un foc de dimensiuni uriase a izbucnit de nicaieri langa baza NATO din districtul Buca, Izmir, in vestul Turciei. Autoritatile cred ca este vorba despre un act de sabotaj, insa nu a existat nicio confirmare pana acum in acest sens.


Infernul a inceput duminica seara si a acoperit rapid toata zona impadurita de la granita dintre districtele Sahintepe si Mvkiinde, iar datorita vanturilor s-au apropiat periculos de baza NATO.

Baza din Buca are foarte mult armament stocat, iar flacarile nu au fost stinse nici la aceasta ora, chiar daca trupele militare depun eforturi intensive pentru a le stopa avansul. Flacarile au fost, in schimb, ameliorate de interventia continua a autoritatilor in partenerial cu soldatii din baza. LANDCOM este responsabila de pregatirea cat mai eficienta a fortelor militare pentru a raspunde rapid unei crize internationale.

SUA stocheaza 50 de rachete nucleare in Turcia, insa acestea se afla in baza din Incirlik, niciuna fiind in Izmir.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.