Ministerul Afacerilor de Externe (MAE) are in atentie cazul unei tinere din Romania, Adina Popescu, de 26 de ani, care s-a pierdut pe un traseu din Nepal, fiind in asteptarea unui raspuns din partea autoritatilor locale, cu privire la circumstantele disparitiei romancei.

Ambasada Romaniei in India, care asigura reprezentarea diplomatica a Romaniei si in Nepal, are in atentie cazul persoanei de cetatenie romana disparute in zona Chomrong din Nepal, precizeaza MAE, la solicitarea News.ro.

"In acest sens, misiunea diplomatica romana a intreprins in regim de urgenta demersurile specifice pe langa autoritatile competente locale, in vederea obtinerii unor informatii suplimentare cu privire la circumstantele producerii disparitiei acesteia, fiind in asteptarea unui raspuns din partea acestora", se arata in raspunsul MAE.

Ministerul Afacerilor Externe adauga ca misiunea diplomatica mentine permanent legatura cu apropiatii persoanei disparute.

"Conform informatiilor furnizate de catre acestia, persoana in cauza a aterizat in Kathmandu, Nepal, in data de 11 iulie 2016, urmand sa calatoreasca inapoi spre Romania in data de 18 iulie 2016. Nu se cunosc detalii despre ruta turistica pe care aceasta urma sa se deplaseze. Ambasada Romaniei la New Delhi este pregatita sa acorde asistenta consulara de specialitate, daca situatia o va impune", precizeaza MAE.

Pritenii tinerei, pe nume Adina Popescu, s-au mobilizat pe facebook si au creat un site unde dau conturile pentru a strange fonduri ca sa poata plati pentru cautarea ei cu elicopterul. Ultima data, tanara ar fi fost vazuta dupa ce terminase un traseu dificil din Himalaya si se indrepta spre aeroport.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.