Edward Snowden, cunoscut pentru scandalul interceptarilor ilegale facute de NSA (Agentia Nationala de Securitate), a vorbit intr-o videoconferinta despre viata sa din Rusia si despre filmul biografic pe care Oliver Stone il realizeaza, informeaza The Guardian.

La videoconferinta care a avut loc joi seara, in cadrul Comic-Con din Sand Diego, au participat doar reprezentanti media si persoane din lumea filmului, care au trecut prin filtre de securitate.

”FBI va primi o copie a acestei discutii, pentru ca se realizeaza prin Google Hangouts”, a spus Snowden, refuzand sa dea mai multe detalii despre modul in care informatiile pe care le-a transmis publicatiei The Guardian din filiala NSA Hawaii, unde lucra.

Edward Snowden, care a primit protectie din partea Kremlinului, spune ca duce o viata suprinzator de libera.

”Pot confirma ca nu traiesc intr-o cutie”, a spus Snowden. ”Duc o viata surprinzator de libera. Nu ma asteptam sa reusesc sa plec din Hawaii. M-am gandit ca este foarte riscant. Am avut multe avantaje de pe urma a ceea ce am facut - am lucrat pentru CIA, pentru NSA si am predat contraspionaj. Acestea sunt lucruri care nu au fost acoperite de media. Eram pozitionat cat de bine poate fi un om si tot am crezut ca voi fi intors de la aeroport si ca jurnalistilor li se va bate la usa”, a afirmat Eward Snowden, potrivit NEWS.ro.

Intrebat ce crede despre faptul ca Joseph Gordon-Levitt il va intruchipa in filmul lui Oliver Stone, Edward Snowden a spus ca este un lucru ”nebunesc”.

”Experienta asta este unul dintre lucrurile care sunt cam nebunesti si din alta lume. Nu cred ca cineva abia astepta sa fie un film facut despre el, mai ales un om care este adeptul intimitatii”, a spus Snowden.

”Unii membri ai familiei mele au spus: zici ca esti tu. Eu nu pot sa ma regasesc, dar daca trece testul familiei, inseamna ca e bun”, a mai spus el despre actorul Joseph Gordon-Levitt.

Edward Snowden a precizat ca a fost de acord ca filmul sa fie facut pentru ca, astfel, este de parere ca poate fi sporit nivelul de constientizare intr-un mod in care el nu a reusit. ”Nu sunt un actor. Cred ca nimeni din politica nu este suficient de carismatic sa intre in contact cu publicul pe aceste teme”, a spus el.

Citeste si:
Tatăl lui Harry Potter vine în premieră la Comic Con. Actorul...
Tatăl lui Harry Potter vine...

Americanul inca mai spera la o schimbare. ”Inca nu pot veni acasa si nu stim cand se va schimba situatia asta”, a incheiat Snowden.

Din distributia filmului ”Snowden”, care va avea premiera la cea de-a 64-a editie a festivalului de la San Sebastian, care se desfasoara in perioada 16 - 24 septembrie, mai fac parte Shailene Woodley, Melissa Leo si Nicolas Cage.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.