Numarul persoanelor retinute in tentativa de lovitura de stat de saptamana trecuta, din Turcia, a crescut la 10.410, a declarat presedintele turc Recep Tayyip Erdogan citat de DPA.
Dintre cei retinuti, 4.060 au fost plasati in detentie, a adaugat el. La randul sau, purtatorul de cuvant al partidului AKP, aflat la putere in Turcia, Yasin Aktay, a precizat ca fortele de ordine au retinut 7.423 de militari, 287 de politisti si 2.014 judecatori si procurori. De asemenea 686 de civili au ajuns dupa gratii.

Dintre cei aproape 7.500 de militari care au ajuns dupa gratii, 162 sunt generali, adica aproape jumatate din numarul total al generalilor din a doua armata ca marime din tara, scrie NEWS.ro.

In plus, peste 37.500 de angajati din administratia publica si ofiteri de politie au fost suspendati din functie. De asemenea, 21.000 de profesori de la scoli private si-au pierdut licentele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.