Theresa May a fost avertizata de catre presedintele francez Francois Hollande la prima reuniune de la Paris ca accesul la piata unica europeana este conditionat de garantarea liberei circulatii, informeaza The Guardian.
"Marea Britanie are astazi acces la piata unica, intrucat garanteaza cele patru libertati. In cazul in care doreste sa ramana in cadrul pietei unice este decizia ei de a stabili cat de departe si cum va face sa garanteze cele patru libertati", a spus Hollande.

"Nu pot fi separate una de cealalta. Nu poate exista libera circulatie a marfurilor, libera circulatie a capitalurilor, libera circulatie a serviciilor atat timp cat nu exista libertatea de circulatie a oamenilor (...) Aceasta va fi o alegere cu care se va confrunta Marea Britanie - sa ramana pe piata unica si implicit sa isi asume garantarea liberei circulatii sau sa aiba un alt statut", a adaugat presedintele francez.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.