Uniunea Africana a introdus un pasaport unic pentru cetatenii celor 54 de state membre, care are drept scop facilitarea liberei circulatii in interiorul continentului african.

Acest tip de pasaport permite cetatenilor celor 54 de state membre ale Uniunii Africane sa calatoreasca fara alt tip de vize in interiorul continentului.

Conform The Africa Report, „Uniunea Africana a lansat pasaportul comun pentru tarile africane la Kigali, capitala Rwandei in cadrul unei ceremonii, la care au fost prezenti 40 de sefi de stat”.

Dupa modelul Uniunii Europene, Uniunea Africana incearca sa aprofundeze integrarea statelor membre prin facilitarea liberei circulatii pentru cetatenii continentului african. Potrivit, Nkosazana Dlamini Zuma, aflata la conducerea Comisiei Uniunii Africane „primii beneficiari ai pasaportului african vor fi presedintii, ministrii de externe si ambasadorii”.

Prin adoptarea acestui tip de pasaport unic, Uniunea Africana intentioneaza sa stimuleze cooperarea in randul statelor africane si sa accelereze procesul de integrare si crestere socio-economica. Ideea introducerii unui astfel de pasaport pentru continentul african a fost lansata inca din 2014 si vizeaza facilitarea liberei circulatii a persoanelor, bunurilor si serviciilor, conform newsint.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.