Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, a reactionat la decizia autoritatilor din Turcia de a institui stare de urgenta, solicitand atat limitarea duratei acesteia, cat si respectarea statului de drept si a proportionalitatii in raspunsul la tentativa de lovitura de stat esuata, informeaza Reuters.

Steinmeier a emis un comunicat miercuri seara, ca raspuns la declaratia starii de urgenta instituita, scrie hotnews.ro.

"Declararea starii de urgenta demonstreaza clar inca o data ca tentativa de puci are un efect profund asupra politicii si societatii turce", a declarat Steinmeier, adaugand ca Germania invita Turcia sa dea dovada de retinere in raspunsul sau la tentativa de lovitura de stat dejucata.

"Numai implicarea demonstrabila in acte ilegale si nu inclinatiile politice suspectate ar trebui sa declanseze actiuni guvernamentale"
, a insistat Steinmeier.

"Este de asemenea foarte important ca declararea starii de urgenta sa fie limitata numai la durata necesara si apoi sa fie ridicata in cel mai scurt timp posibil", a afirmat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.