Presedintele rus Vladimir Putin si omologul sau turc Recep Tayyip Erdogan se vor intalni in Rusia la inceputul lunii august, a anuntat miercuri Kremlinul, confirmand astfel informatii publicate de presa turca, relateaza AFP.

"Domnii Putin si Erdogan s-au pus de acord sa se intalneasca in primele zile ale lui august. Aceasta (intalnire) va avea loc in Rusia", a declarat Dmitri Peskov, un purtator de cuvant al Kremlinului.

"Locul si data sunt in curs sa fie precizate", a adaugat el.

Putin a discutat duminica la telefon cu Erdogan. El i-a urat o revenire rapida la stabilitate, in urma puciului esuat din noaptea de vineri spre sambata, si i-a cerut sa asigure securitatea turistilor rusi.

Tot duminica, agentia de presa Anadolu a scris ca cei doi lideri intentioneaza sa se intalneasca in prima saptamana din august, fara sa precizeze locul intalnirii.

Aceasta va fi prima intalnire dintre cei doi lideri dupa criza dintre tarile lor declansata de doborarea, in noiembrie, a unui bombardier rus de vanatoare de tip Su-24 de avioane turce de vanatoare de tip F-16, la frontiera turco-siriana, potrivit NEWS.ro.

Moscova a adoptat atunci masuri de retorsiune - economice - impotriva Ankarei.

Dupa luni de critici si invective violente intre cei doi lideri, relatiile ruso-turce s-au mai linistit la inceputul lui iulie, cand Erdogan i-a trimis lui Putin o scrisoare in care isi exprima regretul, primita de Moscova ca o scrisoare de scuze.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.