O drona neidentificata s-a aflat in spatiul aerian al Israelului, iar autoritatile au incercat de mai multe ori sa o doboare.

In prima instanta, autoritatile au lansat doua rachete Patriot, insa acestea n-au reusit sa-si atinga tinta. Urmatoarea incercare a fost reprezentata de trimiterea unui avion de lupta care sa elimine aparatul de zbor, insa si acesta a esuat in a distruge drona.

Chiar si mai mult, Israel a pornit alarmele de lupta din cauza dronei, alertand populatia de o posibila amenintare iminenta, care s-a dovedit a fi de fapt doar o drona ratacita.

Originara din Siria, conform autoritatilor israeliene, drona nu avea echipament exploziv la bord sau o tinta anume. Aceasta s-a intors inapoi in spatiul aerian sirian, patrunzand 4 kilometri in Israel.

Sistemul de aparare din Israel a fost construit in parteneriat cu americanii, care au avut o contributie de 150 de milioane de dolari, precizeaza RT.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.