Fostul comandant al Fortelor aeriene turce, generalul Akin Ozturk, a recunoscut luni ca a planuit puciul esuat din acest weekend, potrivit agentiei turce de presa Anadolu, controlata de stat, citata de BBC News.

Ozturk le-ar fi spus anchetatorilor ca a "actionat cu intentia de a organiza o lovitura" militara de stat, potrivit agentiei. Generalul apare in fotografii publicate de Anadolu in care pare sa aiba rani pe cap si pe corp.

Generalul Ozturk a negat anterior orice implicare in lovitura de stat esuata din noaptea de vineri spre sambata si a insistat ca a actionat sa o opreasca.

Potrivit agentiei turce, Ozturk este unul dintre cei 70 de generali si amirali care au fost retinuti. Pana in prezent 11 dintre ei au fost plasati in arest, precizeaza Anadolu.

Peste 8.000 de ofiteri de politie au fost suspendati si obligati sa-si predea armele, in cadrul unei ample operatiuni de epurare a unor oficiali suspectati de implicare in incercarea militara de rasturnare a Guvernului, informeaza NEWS.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.