Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a promis ca va continua sa curete din toate institutiile 'virusul' responsabil pentru tentativa de lovitura de stat de vineri seara si le-a cerut sustinatorilor sai sa ramana in continuare in strada toata saptamana urmatoare pentru ca pericolul nu a trecut complet, transmit agentiile AFP, Reuters si EFE.

Vom continua sa eliminam acest virus din toate institutiile Statului (...) Din pacate, acest virus, precum un cancer, s-a raspandit in intregul Stat', a spus Erdogan in fata multimii la o ceremonie funerara in memoria victimelor puciului, desfasurata la moscheea Fatih din Istanbul.

El a subliniat in discursul sau ca lovitura de stat a fost zadarnicita de vointa populatiei, care a iesit pe strazi pentru a se opune acestei incercari a unei factiuni din armata de a prelua puterea, si le-a cerut sustinatorilor sai sa ramana in continuare in piete, informeaza Agerpres.

'Aceasta nu este o operatiune de 12 ore. Saptamana care vine este foarte importanta. Nu abandonati pietele, nu va relaxati', a insistat Erdogan in fata sustinatorilor sai.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.