Armata turca a deschis focul asupra multimii stranse in Istanbul, pentru a protesta fata de lovitura de stat, a declarat un fotograf AFP aflat la fata locului, care evoca mai multe victime.

Anterior, cel putin trei persoane au fost ranite la Istanbul, cand au incercat sa forteze un baraj al armatei si sa traverseze unul dintre podurile peste stramtoarea Bosfor. Podurile sunt inchise, iar in oras au fost impuse restrictii de circulatie, scrie NEWS.ro.


Numerosi turci au inceput sa se stranga in piata Taksim, din Istanbul, pentru a protesta fata de lovitura de stat.

“Restaurantele si magazinele se inchid, se intampla ceva in Piata Taksim, iar bulevardul Tarlabashi pare inchis”, a declarat jurnalistul The Guardian Ghaith Abdul-Ahad, aflat la Istanbul.

“Masinile claxoneaza si conduc pe contrasens. Multi oameni merg spre si dinspre Taksim, exista un sentiment de agitatie, iar oamenii isi verifica telefoanele si asculta la radio”, a adaugat el.

Presedintele Recept Tayip Erdogan a indemnat oamenilor sa iasa in strada pentru a pune capat tentativei de lovitura de , scrie NEWS.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.